Mikołaj Rey i Dzień Dobry TVN w Karczmie Wiejskiej

Orzechy laskowe to chrupiący przysmak, który może stać się ciekawym dodatkiem do codziennej diety. W kuchni Karczmy Wiejskiej wykorzystujemy je nie tylko do pysznych, tradycyjnych deserów, takich jak wpisana na Szlak Kulinarny „Śląskie Smaki” Kopa Jankowicka, ale również do dań wytrawnych. 

To właśnie za sprawą potraw z naszej karty, pełnych ciekawych połączeń smakowych z dodatkiem orzechów, uczestniczyliśmy w nagraniu do kulinarnego programu Mikołaja Reya emitowanego podczas programu Dzień Dobry TVN.

Orzechy laskowe w naszej kuchni dodają nie tylko niepowtarzalnego smaku do serwowanych dań, ale również pozwalają nam wspierać lokalnych przedsiębiorców. 

Naszym dostawcą jest firma znajdująca się w bliskim sąsiedztwie i to właśnie Tree Nuts zajmująca się uprawą, przetwórstwem i konfekcjonowaniem orzechów zaprosiła nas do współpracy przy nagrywaniu odcinka Dzień Dobry TVN.

Podczas uroczystej kolacji, której motywem przewodnim były orzechy laskowe, Szef Kuchni Karczmy Wiejskiej opowiedziała o tradycyjnym i nowoczesnym spojrzeniu na kuchnię śląską. Przy okazji zbliżającego się „Czasu na Gęsinę” z okazji Św. Marcina gościom zaserwowano m.in. filet z gęsi faszerowany orzechami. Uchyliliśmy też rąbka tajemnicy, skąd wywodzi się nasza Kopa Jankowicka – również z dodatkiem orzechów laskowych – i jak wygląda należenie do Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki”

O dacie emisji programu z udziałem Karczmy Wiejskiej powiadomimy Was niebawem.  

Facebook
YouTube
Karczma wiejska w Jankowicach